TrainWreckSessions

Als eind jaren tachtig en begin jaren negentig het ‘house-virus’ Nederland binnendringt, is Mark Rietdijk snel verkocht. Het betekent een muzikale 'oerknal'. Waar zijn muzieksmaak tot dat moment nog wordt gedomineerd door de hitjes voorgekauwd door de Top40, verandert dit in snel tempo naar het geluid van illegale radiozenders en de hitlijsten van Midtown en Tinseltown.
 
Aangestoken door het ‘house-virus’ en de vinylkoorts die daarmee gepaard gaat, is het vervolgens elke donderdagavond dringen bij de platenzaak zodra de nieuwe importen binnenkomen. Om de financiële last van zijn nieuwe hobby enigszins te verzachten worden van de gekochte platen tapes gemaakt die voor een kleine vergoeding aan vrienden en kennissen worden verkocht.
 
Naarmate house versplintert in een breed scala aan stijlen, breidt ook de platenverzameling van Mark zich steeds verder uit. Na de rave van beginjaren negentig, komen ook meer avontuurlijke stijlen als breakbeat, jungle, drum & bass, bigbeat en IDM op zijn pad.
 
Al snel komen er twee draaitafels en een mengpaneel in huis en maakt Mark zich de kunst van het beat matchen meester.
 
Zonder andere genres ter zijde te willen schuiven, behoren de laatste jaren met name techno en de diepere echelons van de house en electro tot zijn favorieten ("Als het maar muziek is die je raakt, liefst met een scherp randje…") en is hij een graag geziene gast bij de heren van Clone in Rotterdam en Rushhour in 020.
 
Zoals het een echte vinylfanaat betaamt heeft Mark een uitgesproken voorkeur voor vinyl en de Technics-1200’s. Hij schuwt echter het gebruik van digitale files zeker niet en kan dan ook goed overweg met de beruchte CDJ’s van Pioneer.
 
Hoewel Mark al tientallen jaren zeer actief met muziek bezig is, deelt hij dit pas vrij recent met een breder publiek op Mixcloud en SoundCloud onder de naam ‘TrainWreckSessions’. Maar laat je niet voor de gek houden. Zijn setjes kenmerken zich door een strakke mixtechniek en een breed ontwikkelde smaak: een echte ‘trainwreck’ ga je daarin zeker niet tegenkomen!

Blijf op de hoogte