easyrider

Wilco van Noordenne a.k.a. dj Easyrider loopt al weer een tijdje mee en wordt door zijn mede Stookleden gezien als De Don. Zo lang als hij zich kan herinneren heeft muziek altijd al een prominente rol in zijn leven gehad. Als kind was hij al in de weer met oude platen van zijn vader en toen hij zijn eigen stereotoren had druk met het tapen van radio opnames op casettebandjes. Maar zijn echte liefde ontstond toen hij begin jaren '90 zelf zijn eerste vinyl 12"es ging kopen, eerst bij Midtown in Dordrecht en later door het hele land, maar vooral in Eindhoven bij Rare Records kwam hij maar wat graag.

Zijn dj carriere startte hij al op 14 jarige leeftijd bij een lokale jeugdsoos. Daar trok hij samen met zijn dj maatje Gerben Vos al snel de aandacht en zo werd hij resident dj in de bar dancing De Drie Snoeken in Hardinxveld. Zijn muziek trok al snel de aandacht in de regio, Wilco wist altijd bepaalde platen te "brengen" die in die tijd vooral door hem werden gedraaid en hem zo zijn trademark gaven. Wilco heeft tot aan de sluiting in 2001 gedraaid in De Drie Snoeken, waarna hij nog enkele jaren in Tapperij Damrak heeft gedraaid, tot aan zijn vaderschap. Daarna is Wilco actief gebleven met dj-en, draaide hij nog op menig feest in de regio zoals op de feesten van HIT'M (Hardinxveld In The Mix) en de tentfeesten op Koninginnedag. Het is vanuit het Hardinxveld In The Mix collectief dat Wilco mede initiatiefnemer was voor het Stookhoksessies concept. Het past bij zijn onvoorwaardelijke passie en hunkering naar nieuwe ontdekkingen en onbegane paden in het muzikale universum van de ware electronische kwaliteitsdansmuziek.

Wilco draait zijn muziek altijd alleen vanaf vinyl, net als zijn Stookbuddy Martin Klomp aka Vigro, dat maakt hen ware vinylfanaten. Zijn stijl is niet echt te vangen in een hokje aangezien hij weinig stijlen niet vertegenwoordigd heeft in zijn omvangrijke vinylverzameling. Zelf omschrijft hij zijn stijl als pure, authentieke, gepassioneerde dansmuziek.

Met zijn "In The Beginning There Was House" edities neemt hij zijn publiek mee in de geschiedenis van de dansmuziek en draait samen met zijn gast dj's pure, echte, groovy housebeats voor de Mind, Body & Soul. Wilco is echt een dj in dienst van zijn publiek en weet tijdens zijn optredens altijd haarfijn zijn publiek aan te voelen maar heeft wel een levenslange muzikale missie zoals hij dat zelf ziet. Muziek moet worden verteld en als dj heb je hier een cruciale rol in. Omdat de wijze waarop je je muziek weet te vertellen bepalend is voor de wijze waarop de muziek zal worden begrepen en beleefd door je publiek.

Je kunt Wilco volgen via:
Instagram

Blijf op de hoogte