TMBCT

Leander Noordermeer gaat schuil achter de naam TMBCT. Als kind is hij al druk in de weer met het 'tapen' van snippets van de radio. En met de opnameapparatuur van zijn vader bouwt hij zijn eigen 'radiostudio' voor het bedenken en presenteren van zijn eigen 'uitzendingen'.

Eind jaren '90 gaat Leander op 15-jarige leeftijd aan de slag in de jeugdsoos, waar het draaien van goede dansmuziek centraal staat. Het meebrengen en uitproberen van nieuwe, niet altijd doorsnee muziek is een streven van hem. Vele jaren blijft Leander actief betrokken, waarna het in 2008 definitief ophoudt te bestaan. Voortijdig besluit hij zijn eigen apparatuur aan te schaffen om zo bezig te kunnen blijven met muziek en het mixen ervan. In diezelfde tijd is hij betrokken bij het organiseren van feestjes, waar later "Hardinxveld In The Mix" (HIT'M) uit voort zal komen. 

In 2007 koopt hij zijn eerste plaat, zelfs nog voor hij een platenspeler heeft, en maakt zo kennis met het 'zwarte goud'. Al snel besluit Leander de missende componenten toe te voegen en broeit hij op het idee om uit zijn maandelijks vangst platen, één nieuwe release te kiezen als beste. Dit idee wordt na korte tijd opgepikt door Martin Klomp en Steven Vogel. Zij vragen Leander deze "Catch of the Month" maandelijks te komen presenteren tijdens hun radioprogramma The Groove. Zo komt hij in contact met diverse mensen waarmee hij in 2014 de basis legt voor het Stookhoksessies concept.

Zijn bijzondere selectiviteit als het gaat om muziek, de schaarste voor wat betreft optredens of het maken van mixtapes, en zijn haast vermoeiende drang naar perfectie, zorgen vaak juist voor verrassende resultaten. Zijn Stookhoksessie "BEYOND BORDERS" is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Grensoverstijgende muziekgenres combineren met live muziekelementen en deze ondersteunen met videobeelden. 

Binnen het team van de Stookhoksessies is Leander onder andere verantwoordelijk voor de audio- en video-opnames tijdens de (verschillende) edities, en beheert hij de verschillende social media kanalen.

Je kunt Leander volgen via:
Instagram

Blijf op de hoogte