Vigro

Voor onze Stookcast selecteerde ik een aantal nummers die ik hoorde tijdens feesten of concerten waar ik was en waaraan ik warme herinneringen heb. Een bloemlezing.

Michael Jackson — Smooth Criminal
Het beste concert waar ik nooit ben geweest. Eindelijk had ik een kaartje weten te bemachtigen voor één van de concerten die MJ zou geven in de O2 Arena in Londen. We all know how that went.

Portico Quartet — Ruins
Mijn toetreden tot het blog van Eclectro betekende dat er muzikaal een wereld voor me open ging. 1 van die dingen was dat er dichtbij ontzettend veel toffe dingen werden geprogrammeerd. Het festival Urban Explorers was één van die toffe dingen. In Dolhuis zagen we Portico Quartet die hun eerste album presenteerde.

Villalobos — Fizheuer Zieheuer
Awakenings Festival staat voor veel goede herinneringen. Deze plaat lijkt daarin een beetje een vreemde eend in de bijt (we vermaken ons over het algemeen bij Blawan, Clouds en I Hate Models) maar dit is voor mij een echte Awakefest plaat. Halverwege de middag, op de festivalweide draaide Villalobos deze fantastische track. Het volle kwartier lang. De zon scheen en overal gingen vlogen de ‘good vibes’ je om de oren.

Infusion — Do To You ‘82
De hoogtijdagen van Progressive House en Progressive Trance heb ik ten volste meegemaakt. Regelmatig liepen we feestjes af waar helden als James Holden, Sasha en James Zabiela draaide. Infusion was een liveact die niet zo heel veel in Nederland is geweest. Toen ze dus een optreden hadden in een tent genaamd One Four stonden wij vooraan. Het bleek alles waar we op hadden gehoopt.

Justice — Waters Of Nazareth (Erol Alkan’s Durrr Durrr Durrrrrr Re-Edit)
Justice live zien is letterlijk een feest. De twee heren pakken schijnbaar onaangeroerd een tent op en schudden hem een aantal keer op zijn kop waarbij er weinig heel blijft. De allertofste keer moet in Paradiso zijn geweest waarbij (te) laat aankwamen maar binnen de kortste keren vooraan bij het podium in een dampende pit stonden.

Tom Trage — Use Me (Again And Again)
Expedition Festival. Alle podia waren al klaar behalve de Main. Euforisch liepen we daar naartoe. Carl Graig sloot af met deze plaat. Tientallen mensen stonden met rode fakkels op het podium en het festival steeg nog éénmaal op.

The Fabulous Baker Boys — Locked In Rumours
Deze plaat staat voor dé discotheek uit mijn jeugd. De Drie Snoeken a.k.a. Koos. Vriend Wilco (a.k.a. Easyrider) draaide daar bijna iedere week en daar is waar ik een groot aantal dansmeters heb afgelegd. Al snel werd ik daar barman om met grote regelmaat ID’s op te vragen als er weer een vette track werd gedraaid. Nothing short from Legendarisch.

Eric Prydz — Call On Me
Was het de Apres-skihut? Was het ergens in een voetbalstadion? Zeker niet. Het was het Paard van Troje waar ik deze track voor het eerst hoorde. Na een hele fijne editie van het ‘This Is’ feest van Sander Kleinenberg waren de lichten al aan en de muziek uit. Toch kon Kleinenberg het niet laten om nog één nummer te draaien. En dat was deze. Zelden een zaal zo zien ontploffen.

Paul Jackson — The Push
Den Haag heeft veel goede feestmomenten voortgebracht. We gingen naar de Asta om Carl Cox te zien en te horen draaien. Michel de Hey draaide voor hem en toen kwam deze track langs. Heel indrukwekkend.

Hinz & Ruhmhardt — Doch
Op mijn eigen Stookhoksessie mocht ik deze track keihard door ‘onze’ Tapperij heen knallen. Op die avond kwam hij, op het kleinste geluidssysteem, misschien we het hardst binnen van alle keren dat ik hem op een feest hoorde.

Michel De Hey vs. Literon — Cloaked
Ook nu was het Michel De Hey die deze track de zaal inslingerde. We waren in Nighttown om Laurent Garnier te zien die daar live optrad. Een fantastisch optreden. ‘The Man With The Red Face’ had wat dat betreft hier ook kunnen staan. Toch was het deze track die de zaal helemaal gek kreeg.

DK8 — Murder Was The Bass
Op weg naar Mysteryland 2003 hoorden we deze track al 3 keer langskomen. Dan weet je dat je een festivalhit te pakken hebt. Tijdens het feest zelf was er ook geen ontkomen aan en gelukkig maar. Deze track doet alle haren op je lichaam omhoog rijzen. Staat nog steeds als een huis.

Elektrochemie LK — When I Rock
Eigenlijk kwam ik ‘per ongeluk’ bij Sander Kleinenberg terecht tijdens Innercity 2002. Eenrichtingsverkeer brengt je op plaatsen. Dit was zijn laatste plaat. Het lijkt wel of de man iets heeft met legendarische laatste platen. Sindsdien één van mijn favoriete tracks. Vooral die break.

The Moon — Blow The Speakers
A20 Rotterdam was een lange periode één van mijn vaste uitgaanstenten. Hele hordes Hardinxvelders waren daar te vinden en in de kelder werd een fijne mix van Hardstyle, Hardcore en Classics gedraaid. Ik hoorde deze track daar voor het eerst tijdens een set van Lady Dana. Wat een fris geluid was dit zeg en wat ging de tent los. Indrukwekkend.

The Beholder Feat. Max & Mike — Beating Of The Drums
Deze track is voor mij hét bewijs dat een nummer op zich helemaal niet zo bijzonder hoeft te zijn maar het moment wat erbij hoort maakt de track. Deze track hoorde ik tijdens een feest in de HMH waar ik met mijn vriendin (nu vrouw) was. het was vroeg op de avond maar het effectbejag waar de track overduidelijk naar opzoek is werkte op dat moment perfect.

Space Frog — Follow Me 2002 (Derb Remix)
Feesten in Ahoy. We hebben het regelmatig gedaan. Met wisselend succes omdat niet iedere grote zaal (of bak) makkelijk is om te toveren tot een goede feestlocatie. Het feest waar we waren was Four Elements van UDC en het was Fausto die deze track draaide. Deze track over een bangmakend geluidssysteem horen is sowieso indrukwekkend maar ook hier was ik weer samen met mijn vrouw aanwezig. Springend door de zaal, vergeten we dat nooit meer.

Apotheosis — O Fortuna
Uiteraard zou ik bijna zeggen wanneer je deze track ‘live’ hoort dan is het feest. Ook wel een beetje makkelijk zo’n evergreen. Toch staat deze in de lijst met meest waardevolle herinneringen op een dansvloer. We waren in Tivoli De Helling. De definitie ‘Oldschoolfeest’ kreeg daar een heel andere dimensie. We waren er toevallig achter gekomen dat T99 live op dit feestje stond. Een goede vriend van mij woonde in die tijd in Utrecht dus de slaapplek was alvast geregeld.

Blijf op de hoogte