StookhoksessieS #6

BEYOND BORDERS

Datum:
24 september 2016

Tijd:
21.30 uur - 02.00 uur

Locatie:
't Hart, Boven-Hardinxveld


Host: TMBCT


Line-up

21.30-22.15 uur:
TMBCT

22.15-23.30 uur:
The Blender Act

23.30-00.45 uur:
TMBCT

00.45-02.00 uur:
Easyrider
foto's en videos van dit event!
fotosvideos

Achter ieder idee schuilt een verhaal. Zo ook achter die van BEYOND BORDERS. We moeten hiervoor flink terug in de tijd en komen uit in het jaar 2010.

In dat jaar wordt het idee in mijn hoofd gepland door de Joost van Bellen van Hardinxveld, de disco dinosaurus a.k.a. don Wilco a.k.a. Easyrider. Tijdens zijn live set bij The Groove, genaamd “The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy”, verbaasd hij mij met zijn platenkeuze, zijn variatie, zijn verhaal. Het is een… Ja, wat is het eigenlijk? Het is een grabbelton van van alles. Snippets, hip hop, downbeat, drum ‘n’ bass. Ik kan het op dat moment niet goed in een hokje stoppen en veel van de muziek ‘begrijp’ ik niet. Maar op de één of andere manier doet het me wat en vind ik het zo vet!

Helaas is er niets bewaard gebleven van deze, voor mij, legendarische live set. Behalve de herinnering en de playlist die ik in 2015 nog weet te achterhalen via het digitale net.

Het idee rond BEYOND BORDERS wordt opnieuw aangewakkerd wanneer in 2012 Nicolas Jaar zijn Essential Mix debuut maakt op BBC’s Radio 1. Het is een mix van klassiek, beats, experimental en downbeat. Ik vind het fantastisch!

Het doet me terugdenken aan de set van Wilco en ik besluit dan ook in juli van dat jaar een lijst aan te leggen. Een lijst met tracks die voor mij dan nog standaard als ‘onprettig’ in het gehoor worden ervaren. Ik geef de lijst de naam “BEYOND BORDERS” omdat het voor mij alles behalve doorsnee luistermateriaal is én nog ver buiten mijn comfort zone ligt.

Door de jaren heen groeit de lijst enorm, wordt gevarieerder en krijgt deze steeds meer vorm. Door er dan ook heel veel naar te luisteren verschuift de muziek van onprettig en buiten de lijntjes, naar comfortabel en aangenaam. Lees de Pick Of The Week van week 23 van dit jaar om meer te weten te komen over deze playlist.

En dan is het in eens 2014. Op een warme en uiterst gezellige zomeravond in juli bedenken een stel Hardinxveldse dj’s een concept genaamd “Stookhoksessies”. Een concept waarin je muzikaal en artistiek kunt doen en laten wat je wilt. Een uitgelezen kans voor mij om het idee, wat al jaren in mijn hoofd ronddwaalt, tot leven te laten komen in één van de edities.

Deze editie beloofd iets bijzonders te worden. Totaal anders dan de edities die je tot nu toe hebt kunnen meemaken. De grenzen zullen worden verlegd, het wordt… beyond borders.

Zaterdag 24 september staat de editie gepland. Binnenkort zullen de dienstdoende dj’s bekend gemaakt worden. Blijf op de hoogte via het Facebook event of via de editie hier op de site en kom vooral langs.

promo- en livesets

Hier kun je de verschillende sets van deze editie terugluisteren.

Blijf op de hoogte