Stookhoksessies #10

fine provers

Datum:
24 maart 2018

Tijd:
22.00 uur - 04.00 uur

Locatie:
Tapperij Damrak, Hardinxveld


Host: The Blender act


Line-up

23.00-23.50 uur:
La MuGer

23.50-00.40 uur:
Remon van Iperen

00.40-01.40 uur:
Prinsipe

01.40-03.00 uur:
The Blender Actfoto's en videos van dit event!
fotos videos

Fine Provers gaat na In The Beginning There Was… ook al weer zijn tweede editie tegemoet.

Waar de vorige editie bommetje vol stond met Trap en Future Bass-achtig muziek, gooien de mannen van The Blender Act het deze editie volledig om.

De mannen duiken terug naar de tijd van een goede 10 jaar geleden toen mannen als Joost van Bellen, Boys Noize, Crookers, Justice, Boemklatsch, 2Manydjs (Soulwax) en Dr. Lektroluv de boventoon voerden. Het waren de tijden van Rauw, Dum Dum, I Love Techno en blogs die het internet bevlekte met een nieuw soort geluid.

Nieuwe stijlen werden geïntroduceerd en andere stijlen ingepast. Het ging van Disco naar Rock en van Techno naar New Wave. Kortom alles kon en alles mocht zolang er maar een duidelijke ‘kick’ en ‘snare’ in zat.

Nu Disco werd, mede door de mannen van Daft Punk,  een groot succes. Hierdoor beïnvloed kwamen veel Franse artiesten door met hun karakteristieke Electro House. Vooral het recordlabel ‘Ed Banger records’ was toonaangevend voor deze vage Disco-Techno-sampelige-Electro House-sound.

In Amerika ging de dance scene ook steeds meer leven en dus schoten de House events als paddenstoelen uit de grond. Artiesten die toen nog kleine spelers waren zijn nu niet meer weg te denken uit de grote EDM shows. Steve Aoki, Dillon Francis en zelfs de nu alles bepalende Diplo (DE grote man achter Major Lazer) kwamen toen net kijken.

Fine Provers richt zich dus op de tijd dat o.a. Afrojack, David Guetta, Calvin Harris, Major Lazer en zelf Basje Bron (Producer De Jeugd van Tegenwoordig) nog hun rauwe kantje hadden.

Benieuwd wat dat is?

Kom dansen op 24 maart in Tapperij Damrak te Hardinxveld-Giessendam en kijk hoe rauw jij gaat worden.

promo- en livesets

Hier kun je de verschillende sets van deze editie terugluisteren.

Blijf op de hoogte