De Playlist #80: 10 jaar StookhoksessiesIedere maand 15 nieuwe tracks in de playlist. Uitgekozen door één van de heren of andere relaties van de Stookhoksessies. Het kan alle kanten op.

Deze maand: 10 jaar Stookhoksessies

10 jaar Stookhoksessies. Wat een mijlpaal. We vieren dit met een fantastisch livestream event vanuit het voormalige subtropische zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. De leden van de Stookhoksessies kijken met deze Playlist terug op 10 jaar Stookhoksessies.

Scroll naar beneden voor de tracks.

TMBCT

01) TNGHT - Higher Ground

In april 2014 sta ik in mijn woonplaats, tijdens de feestweek rond Koningsdag, op het hoofdpodium van de feesttent. Na jaren lobbyen is het ons eindelijk gelukt om een plekje op de line-up te bemachtigen tijdens de 'dance avond'. Met 8 andere lokale dj's draaien we die avond onder de noemer 'Hardinxveld In The Mix'. We krijgen dat jaar de kans om te laten zien wat we in huis hebben nadat wij hebben geroepen dat je niet perse grote namen hoeft te boeken om de (feest)tent af te breken.

Ik weet niet precies meer wat ik die avond allemaal heb gedraaid, maar ik weet wel dat ik met de trap en grime tracks die ik had meegenomen het voor elkaar kreeg om een heuze mosh pit te laten ontstaan. Laat het even op je inwerken... een pit... in een feesttent... in Hardinxveld-Giessendam. 

Als allerlaatste plaat zette we de 'The Blender Act FACEPLANT! bootleg' van Kraantje zijn Feesttent op en klommen we met z'n allen nog een laatste keer op het podium. Met ruim 1500 bezoekers verkocht die avond uit en lieten we zien waar we als groep toe in staat waren. Missie geslaagd!

Van die gezamenlijke afsluiting zijn trouwens nog beelden te vinden op de interwebs: https://www.youtube.com/watch?v=YYX9Jbt9kL8.

02) A Thousand Years - The Realms Of Possibility

Enkele maanden na de feestweek bedenken we, met een deel van die groep lokale dj's, het concept 'Stookhoksessies'. Een platform om je muzikaal en creatief te kunnen uiten zonder consessies. De uitgelezen kans voor mij om een idee, wat al jaren in mijn hoofd rondzwerft, uit te kunnen voeren. Beyond Borders is in 2016 het zesde event wat we met de Stook organiseren en is een totaal andere editie die we tot dan toe hebben uitgevoerd. Een avondvullende luistersessie, relaxed hangend in een zitzak of languit op de bank. Downtempo, experimental en ambient klanken gaan die hele avond de zaal rond. Ook live elementen met cello, viool en trompet komen aan bod, en het geheel wordt verder aangekleed met videobeelden.

Als openingstrack draai ik 'The Realms Of Possibility' van A Thousand Years. De track is telkens al als eerste te horen geweest in de verschillende mixtapes die ik maakte in aanloop naar deze avond.

03) Kreggo - Hi Tec Perc

Nu mogen we de 10e verjaardag vieren van de Stookhoksessies, en ook nog eens op een hele vette locatie in Rotterdam! #bucketlistdingetje Om mijn set een beetje extra speciaal te maken wil ik er zo veel mogelijk muziek in stoppen die iets te maken heeft met de stad. De naam van de stad vermeld in de titel? Iconische afbeeldingen op de hoes? De plaat uitgebracht op labels als Clone, Royal Oak of Nous'klaer? Of gedistribueerd door bijvoorbeeld Triple Vision? Wat mij betreft is het allemaal geoorloofd. Sowieso komt Kreggo met 'Hi Tec Perc' voorbij. Een plaat die eerder dit jaar uitkwam, voldoet aan de voorwaarde en echt ontzettend fijn is! De rest blijft een verassing.

Easyrider

01) Jimpster - Porchlight And Rocking Chairs (KiNK Remix)

Deze track draaide ik op de allereerste Stook party Sundown Of Summer in café 'Het Peultje'. Ondanks de krappe behuizing en de niet echt passende ambiance van een bruin cafe ging toch even het dak eraf toe deze plaat door de speakers schalde. Voor mij een symbolische plaat hoe we het Stook vuurtje hebben weten aan te wakkeren.

02) Planet Soul - Set U Free (Fever Mix)

Deze track symboliseert zo veel voor mij en heb ik op allebei mijn Stook party's In The Beginning There Was House gedraaid. De sfeer van deze plaat ademt intimiteit en de puurheid en essentie van house muziek uit voor mij. Rauw, recht door zee met behoud van sfeer en gevoel, erlementen van house, breakbeat, acid en garage, de stijlen waar ik zo van hou.

03) Royksopp - I Had This Thing (Joris Voorn Remix)

Deze track zie ik voor mezelf als de "verbinder" tussen de diverse "basis" stijlen van de crew members van de Stookhoksessies. De track past in een euforische House avond, is opwarmer in een Techhouse - Techno avond, is een highlight in een Progressive House set, gedraaid in een heus Vuurgevecht en doet het goed op een schitterende draailocatie langs de Giessen. Het is een plaat die ik nog vele jaren zal draaien binnen ons schitterende concept!

TrainWreckSessions

10 jaar Stookhoksessies! Stookhoksessies staan wat mij betreft synoniem voor muzikaal avontuur. Zijn al 10 jaar een vaste waarde in het muzikale landschap in de regio. Party-organisator. Podium voor zowel aanstormend talent als gevestigde orde. Een internationaal netwerk van DJ’s en producers met een wekelijkse podcast, Spervuur en inmiddels ook een ‘radio-show’. Een gezamenlijke platenverzameling van 20.000+ en meer dan 100 jaar smaakmakende muziekervaring. Daar wil je bijhoren toch?!

En zo geschiedde toen ik mij een aantal jaar terug bij deze groep muziek-enthousiastelingen en vinyl-fanaten aansloot.
Ter gelegenheid van deze mijlpaal, drie platen die voor mij onlosmakelijk met de Stookhoksessies zijn verbonden en die een mooi beeld geven van de muzikale diversiteit die onze Stookhoksessies kenmerkt!

01) Clouds - Consciousness

Een hele fijne ‘techno-track’ van deze twee heren uit Schotland die bekend staan om hun meedogenloos stevige tracks, maar bovenal ook de openingsplaat van mijn eerste set als Stookhoklid tijdens een vlammende ‘vlam in de pan’-live sessie.

02) O'Flynn & Frazer Ray - You Need Me

Avontuurlijke breakbeat met een knipoog naar UK’s 90s hardcore en openingstrack van een onvergetelijke avond B2B met mede stookhoklid Wilco.

03) Donato Dozzy Plays Bees Mask - Vaporwave 07

Een bijzondere track die ik draaide op een bijzonder moment in onze historie, midden in Corona op een ‘streaming only event’ in de zeer toepasselijk setting van de voormalige ondergrondse kluis van de Rotterdamse KvK aan de Blaak.

Tim Petersson a.k.a. ToMi

01) Bicep - Glue

Deze track combineert nostalgische elementen met een moderne twist, wat een brug slaat tussen verschillende generaties muziekliefhebbers. Deze samensmelting resoneert met de missie van Stookhoksessies om een divers en authentiek muzikaal spectrum van elektronische dansmuziek aan te bieden. Bovendien creëert “Glue” met zijn meeslepende melodieën en krachtige beats een unieke, intieme ervaring die perfect past bij de intieme en gepassioneerde sfeer van Stookhoksessies.

02) Solomun - Somebody’s Story

Los van de fantastische alliteratie met Stookhokhoksesies is "Somebody's Story" van Solomun een perfecte weerspiegeling door zijn diepe emotionele lading en het vermogen om een intieme connectie met het publiek te vormen. De track weerspiegelt de essentie door zijn gelaagde opbouw en de manier waarop het verhalen vertelt zonder woorden. Dit is ook waar de Stookhoksessies voor staat en wat in de wekelijkse Stookcast terug te horen is. Solomun's kenmerkende melodieën en progressive resoneren tevens met de diversiteit en diepgang die Stookhoksessies nastreeft.

03) Orbital - Helicon + on + on

"Halcyon On and On" van Orbital is een uitgelezen track voor onze Stookhoksessies, vooral omdat het nummer krachtige associaties oproept in het landschap van elektronische dansmuziek. Eén gathering place, zowel letterlijk als figuurlijk. De track biedt een hypnotiserende melodie, gelaagdheid en een emotionele diepgang die echoën met de essentie van Stookhoksessies, waar muziek dient als een bindmiddel.

Vigro

01) Ross From Friends - High Energy

Bijzondere dingen doen, daar zijn we goed in bij de Stookhoksessies. Om de 100e editie van onze podcast te vieren organiseerden we ons eerste 'streaming event'. Op een scheepswerf, tussen de hardwerkende scheepsarbeiders draaiden we acht uur lang de fijnste elektronische dansmuziek. En wij niet alleen, we hadden een schitterende selectie aan dj's die een bijdrage hadden geleverd door één van die 100 Stookcasts te maken. Als Stookcrew draaiden we een fijne B2B-set en dit was één van de tracks die ik draaide. Naast dat dit een heerlijke track is geeft de titel ook mooi weer wat we als Stookhoksessies zijn. Altijd met veel energie.

02) Peace Division - Club Therapy

De vocaal uit deze track gebruikte ik voor de themasong van mijn tweede Stookhoksessie. In alles vertelt deze tekst het verhaal van de Stookhoksessies (hoewel mijn volgende plaat die 'big breaks' een beetje onderuit haalt). Het gaat om de muziek en die muziek kan overal vandaan komen. Daarbij laten we de opsmuck achterwege en proberen we zoveel mogelijk stijlen de revue te laten passeren.

03) Stephan Hinz & Philipp Ruhmhardt - Doch

Tja, big breaks, daar hebben de heren van Peace Division een hekel aan. Ik ben er niet vies van. Deze track draaide ik tijdens mijn eerste Stookhoksessie. Toen nog in de de Dam, een hele fijne locatie voor onze feesten. Deze plaat was het hoogtepunt en iedereen ging er zo los op dat dit terug is te horen in de opname van de set. Via de naalden dus. Gotta love it.

Blijf op de hoogte