De Playlist #71: etrangers voyageantIedere maand 15 nieuwe tracks in de playlist. Uitgekozen door één van de heren of andere relaties van de Stookhoksessies. Het kan alle kanten op.

Deze maand: etrangers voyageant

Beste lezer/luisteraar,

Als je mij zou vragen om te kiezen tussen muziek en literatuur, dan is dat een lastige. Beide spelen een grote rol in mijn leven. Als ik toch moet kiezen, dan toch muziek, maar op punten. De mogelijkheid om in luttele seconden te horen of iets bij je past, alsof je een dosis adrenaline toegediend krijgt, is dan de doorslag. Het kan zijn dat muziek meer tijd nodig heeft, maar literatuur heeft altijd even nodig om mij mee te krijgen.

Soms komen ze samen, zoals in deze selectie nummers. Want deze lijst werd onbedoeld de aanzet tot een kort verhaal. Ondanks dat muziek slechts een bijrol vertolkt, evolueerde de lijst wel mee met wat ik schreef. Toch bleef het intrinsieke idee: een avond dansen, losgaan, omdat het kan… omdat het weer kan.

Toen Martin mij vertelde dat de lijst voor de maand april aan de beurt was, leek het een beetje voorbestemd. De start van het festivalseizoen? Timing is wel een dingetje soms. Hopelijk gaan we een goede tijd tegemoet. Natuurlijk zijn er problemen en crises. Er komen kwesties samen, maar dat betekent niet dat we elke dag in zak en as moet gaan zitten. Juist naar buiten, de wei in. De cocon van thuis moet worden opengebroken, tijd voor frisse lucht en toffe muziek. En of je dan op een festival belandt, een parkeerplaats onderweg naar [vul maar in] of gewoon in de natuur, dat is helemaal aan jou.

De mens is veranderlijk, zo ook de muziek. In zo’n 90 minuten gaan we van fijne house naar een nachtelijke vorm van ambient techno om door te stoten naar speelse (industriële) techno.

Ik wens iedereen alvast een mooi festivalseizoen of gewoon een leuke lente en zomer. Wees aardig voor elkaar.

Was getekend,
etrangers voyageant, 2023

Blijf op de hoogte