De Playlist #6: ArnoudIedere maand 15 nieuwe tracks in de playlist. Uitgekozen door één van de heren of andere relaties van de Stookhoksessies. Het kan alle kanten op.

Deze maand: Arnoud

Met een glimlach het einde der tijden beleven. Deze playlist bestaat uit nummers die iets droevigs en gelukzaligs in zich hebben. Nummers die deze bepaalde sfeer weten te vangen en dus mij ook weten op te roepen. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor dit soort nummers.

Jesse Somfay is wat mij betreft de koning van apocalyptisch bliss (vooral zijn vroegere werk) en je zult hem dan ook twee keer in de lijst terugvinden. Een keer met een remix van Ryan Davis en een keer met zijn epische, 27 minuten (!) durende “Fricative White – From a whisper to a scream”. De titel alleen al.

Verder vind je in de lijst bijvoorbeeld twee remixen van Jon Hopkins, Luke Abbott (die er ook wat van kan mijn analoge synths) en oudgedienden Future Sound of London, Orbital en Primal Scream. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze 15 nummer bijna twee en half uur aan meeslepende muziek, want niet geheel toevallig zijn de meeste van deze tracks lang.

Blijf op de hoogte