De Playlist #43:
Erwin HerkelmanIedere maand 15 nieuwe tracks in de playlist. Uitgekozen door één van de heren of andere relaties van de Stookhoksessies. Het kan alle kanten op.

Deze maand: Erwin Herkelman

Het was 24 juli 2010. Ik kwam rond 18.00 thuis en knipte traditiegetrouw de TV aan voor het journaal. Ik schrok: ik zag beelden van bebloede mensen die ontredderd rondliepen, hulpverleners die druk bezig waren en ambulances die op de achtergrond heen en weer reden. Voor de camera’s van de NOS deden geschrokken Nederlanders hun verhaal… In één oogopslag wist ik het: de Love Parade! Het was helemaal mis in Duisburg!

Het was die dag dat er 21 mensen omkwamen in het gedrang tijdens wat uiteindelijk de laatste Love Parade zou zijn. Een dag later kondigde de organisatie namelijk aan dat er geen nieuwe editie meer kwam. Een terechte beslissing, maar wel een beslissing die betekende dat ook ik mijn droom om daar ooit onderdeel van uit te maken, moest opgeven. 

Tien jaar geleden is dat nu. Een goed moment om even stil te staan bij die vreselijke gebeurtenis. Maar ook om de Love Parade te vieren. Want wat ooit begon als demonstratie met 150 mensen groeide uit tot een dancefestival met op haar top 1,5 miljoen bezoekers en zette house op de kaart.

 Daarom in deze playlist een bloemlezing uit de liedjes die de Love Parade in die jaren hebben gekleurd. Alles kreeg er een plek. Van de oude, Duitse rave van grondlegger Dr. Motte via de hardcore van vaste gasten Charly Lownoise & Mental Theo tot de trance van DJ Tiësto.

En wie weet kunnen we in 2021 wéér die liefde vieren. Op zaterdag 10 juli staat Rave the Planet op de agenda in Berlijn. Of het ook doorgang vindt is afhankelijk van 'Fundravers'. Er moet 1,5 miljoen worden opgehaald. En dat doen de organisatoren op een bijzonder creatieve manier. Op ravetheplanet.com zie je hoe je hier aan bij kunt dragen.

Blijf op de hoogte