De Playlist #42:
Erwin blomIedere maand 15 nieuwe tracks in de playlist. Uitgekozen door één van de heren of andere relaties van de Stookhoksessies. Het kan alle kanten op.

Deze maand: Erwin Blom

The Heavenly Sunday Social

Het is zondag als ik dit tik. Mijn gedachten gaan terug naar London 1994. Ik woonde toen in Engeland en hoorde via via over The Heavenly Sunday Social. Op zondag om 18 uur zou in een pub in het centrum van London, the Albany, iets leuks aan de hand zijn.

En dus ging ik er kijken. Toen ik binnenkwam, stond Jeff Barrett, de man achter het Heavenly label, achter de draaitafels, lekker oude soul te draaien in de kleine kelder. Daarna nam Bobby Gillespie van Primal Scream zijn taak over met alles van oude funk tot moderne rock. Een lekker muziekavond. Maar het echte geweld moest toen nog komen. Want als laatste stonden the Dust Brothers geprogrammeerd. Op de opgefokte beats  en ronkende acid-bassen van de mannen die later als The Chemical Brothers furore zouden gaan maken ging de hele tent uit zijn dak. Geweldig.

Alle muziek leek te kunnen tijdens the Heavenly Sunday Social. Iedere avond waren er andere liefhebbers uit bands die misschien niet de beste djs waren, maar wel heerlijke muziek draaiden. Ik herinner me ook nog leden van Pulp en Oasis als dj, maar misschien maak ik het mooier dan het was ;-)
 
In ieder geval waren het iedere week de Dust Brothers die de boel deden ontploffen. Maar langer dan 6 weken heeft het niet geduurd. Want toen werd de avond te populair, de steeg barstte uit zijn voegen, terwijl er binnen al niemand meer bij kon.

Ik zal de avonden nooit meer vergeten. Omdat ze alleen over goede muziek gingen, aan hokjes deden ze niet. Van soul tot rock tot hiphop tot house, in de Heavenly Sunday Social hoorde je alles. En zo hoort het.

Erwin Blom (Wormer, 1961) is voormalig hoofd van de afdeling Digitaal van de VPRO en mede-oprichter van The Crowds, een bedrijf dat zich specialiseert in ’social media’ en ‘Fast Moving Targets’, een platform over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie.

Blijf op de hoogte