De Playlist #37:
ThorinIedere maand 15 nieuwe tracks in de playlist. Uitgekozen door één van de heren of andere relaties van de Stookhoksessies. Het kan alle kanten op.

Deze maand: Thorin

Leuk dat ik geinvite ben om een playlist samen te stellen voor de stookhoksessies “de playlist”
Mijn muziek smaak is heel divers, ben opgegroeid met allerlei soorten muziek maar toch vooral de wat meer progressieve rock muziek uit de Jaren 70. Mijn vader een oude “hippie” tevens ook een muziekliefhebber maar ook muzikant, heeft er voor gezorgd dat mijn smaak op muziekgebied heel breed is.
Ondanks dat ik zelf “artiest” en “dj” ben ga ik mijn playlist niet alleen samenstellen met electronische dans muziek.Het zal een lijstje worden met verschillende soorten muziek. Ik luister in het dagelijks leven verschillende soorten muziek. Het is soms fijn om ook eens even geen Techno of Hardcore of een Progressive House te horen. Dit houd je scherp en nieuwsgierig op muzikaal gebied zodat ik dit weer kan vertalen in mijn producties.

Men kijkt er raar van op als ik vertel dat ik ook een best groot liefhebber ben van Black en Death metal. Heb dit in het begin van mijn tiener jaren in de brugklas vooral geluisterd. Dit is tot op heden blijven hangen, en als je mijn artiesten library op Spotify bekijkt zal je ook een groot aantal death/black metal bands terug vinden.

Op jonge leeftijd, nam mijn pa mij wel eens mee naar muziek beurzen in Rotterdam, en liep ik daar als jong ventje al te klooien tussen de synths. Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik muziek maken best heel interessant vond. Niet zo zeer met instrumenten maar meer het studio gebeuren. Ben uiteindelijk in 1992 begonnen met draaien, toen nog vinyl. Het heeft lang geduurd voor ik over ben gestapt  van vinyl naar de cd speler, en nog langer voor ik digitaal ging met macbook, traktor en controllers. Ergens rond 2006 ben ik pas gaan draaien met de cd speler,  heb geprobeerd het vinyl draaien nog zo lang mogelijk te kunnen doen.

2007 kreeg ik mn eerste platen contract, gevolgd in 2008 met een contract voor het bekende Bonzai Records in Belgie, waar ik nu nog steeds muziek uit breng, en veel remixen voor doe, met veel plezier uiteraard, want als 15 jarig kereltje was ik al groot van dit label. Dit zit nu ergens om en nabij de 300 releases van Eigen tracks, remixen maar ook releases op compilatie albums. 

Begin 2018 ben ik overgestapt op digitaal, en doe dit tot op de dag van vandaag nog steeds.

Kijk voor meer informatie op http://www.djthorin.com/

Blijf op de hoogte