De Playlist #11:
Norman van KrimpenIedere maand 15 nieuwe tracks in de playlist. Uitgekozen door één van de heren of andere relaties van de Stookhoksessies. Het kan alle kanten op.

Deze maand: Norman van Krimpen

Dag beste elektronische muziekliefhebbers. In deze stookhoksessie gaan we de diepe underground in. De originele sound die vandaag de dag met mondjesmaat nog gehoord door een vaste kern elektronische muziekliefhebbers die weten waar de huidige elektronische muzieksound zijn oorsprong vandaan heeft, maar ook de voortzetting van deze vernieuwende sound die dan wel oud mag zijn maar nog steeds ‘up to date`futuristisch is en alle huidige trends heeft doorstaan . Oftewel de “real” -Electro-sound! Deze sound is de oer-sound van elektronische muziek zoals we die vandaag de dag kennen. Beïnvloed door de synthesizermuziek van de jaren 70 en 80, de elektronische new wave-synthpop-sound, de elektronische disco van de jaren 70 en 80, de italo, de new beat, old school techno, de post industriele klanken van de electronic body music, en de hedendaagse minimal electro – NU wave!

Oftewel; Kraftwerk, Jean Michel Jarre, Giogio Moroder, Depeche Mode, Visage, Soft Cell, Front 242, Fad Gadet, Test Department, Juan Atkins, Derrick May en Caberet Voltaire. Allen hebben nog steeds een invloed op de hedendaags elektronische (dans-) muziek. Zonder hun was er ook geen Trance, techno, house en dance geweest. Deze huidige sound en de nieuwe hedendaagse variant kan je elke zaterdag avond nog horen in STYLZ, de revolutionaire vernieuwender sound op Merwertv met gastheer Norman van K! Als je het tenminste aandurft!

OK genoeg geluld hier 15 en als je er nog niet genoeg van hebt 5 tracks die extra die je absoluut moet gaan beluisteren als je deze ‘sound` wilt ontdekken, here it is!:

Electro 1980-2017 (Minimal Electo – Synthwave – New Beat -Electro-clash/Nu-Wave, en Electronic Body Music)

Blijf op de hoogte